16.8–19.8. retki Ahvenanmaalle ja Naantaliin Kultarantaan

16.8–19.8.2018 (to–su) retki Ahvenanmaalle ja Naantaliin Kultarantaan ILMOITTAUTUMINEN PÄÄTTYNYT

Päivitetty ohjelma:

16.8–19.8.2018 (to–su) bussillinen retkeläisiä lähtee Ahvenanmaalle ja Naantaliin Kultarantaan. Meistä riippumattomista syistä ohjelmaan on valitettavasti tullut jonkin verran muutoksia, joten laitamme viimeisimmän version tiivistetyssä muodossa vielä tähän:

1. matkapäivä: Lähtö Joensuusta klo 8.00 matkailupysäkiltä JOKA ON NYT KIRKKOKADULLA TAIDEMUSEON KOHDALLA. Noin klo 11 omakustanteinen ruokailu Naissaaren kahvi- ja juhlahuoneella. Varatkaa käteistä mukaan, sillä ruokailun nopeuttamiseksi matkanjohtaja kerää maksun etukäteen bussissa ja maksaa kaikkien ruokailun kassalla. Ennen matkan jatkamista on mahdollista käydä Puttipajassa. Majoitus Cumulus Turku. Illallinen hotellissa klo 19.00.

2. matkapäivä: Aamiainen tarjolla hotellissa alkaen klo 6.00. Huoneiden luovutus ja lähtö kohti satamaa n. 6.45. Klo 8.15 m/s Galaxy lähtee Turusta ja saapuu Maarianhaminaan klo 13.35. Mahdollisuus omakustanteiseen laivaruokailuun. Laivan saavuttua satamaan majoitutaan hotelli Cikadassa. Klo 15.00 opas tulee hotellille ja aloitetaan neljän tunnin opastettu kierros Maarianhaminassa ja sen ympäristössä. Käynti Sandåsens Handelsträdgård taimistolla. Klo 17.30 vieraillaan myös Lemlandin kunnassa sijaitsevassa Titten puutarhassa (www.norrgarden.ax). Klo 19.00 illallinen hotellin ravintolassa.

3. matkapäivä: Aamiainen hotellissa alkaen klo 8.00. Huoneiden luovutus. Klo 10 opas tulee hotellille ja aloitetaan kuuden tunnin opastettu kierros. Lähdetään Maarianhaminasta kohti Hammarlandia. Ensin käydään Atelje Sinisessä Kalassa (BLÅ Fisken), josta jatketaan matkaa Anna-Lisa Andersson puutarhaan, jossa nautitaan myös Ahvenanmaan pannukakkua kahvin kera. Klo 13.00 vieraillaan Grannas omenatilalla, josta matka jatkuu Kastelholman linnan alueelle. Tämän jälkeen siirrytään ruokailemaan Bomarsundin raunioiden lähellä sijaitsevaan Furulundsgården ravintolaan klo 15.15. Klo 17.15 Saaristolautta Vårdön lähtee Hummelvikista Brändön Torsholmaan, jonne saavutaan klo 19.45. Majoitus hotelli Gullvivan. Klo 20.30 iltapala hotellilla.

4. matkapäivä: Aamiainen hotellissa ja huoneiden luovutus. Koska saaristolautan aikataulu on muuttunut, lähdetään hotellilta klo 10.45 kohti Åvan satamaa. Klo 11.30 Saaristolautta lähtee Åvasta Vuosnaisiin, jonne saavutaan klo 12.10. Bussimatka Naantaliin. Klo 13.30 Lounas Kultaranta Resortissa (omakustanteinen, matkanjohtaja kerää maksun etukäteen). Lounaan jälkeen klo 14.30-15.30 vieraillaan oppaan johdolla Kultarannan puutarhassa. Kultarannan vierailun jälkeen bussimatka Joensuuhun. Matkalla yksi min. 30 min kestävä tauko, ja Joensuuhun saavutaan tauoista riippuen noin puolen yön aikaan.