27.-29.7. Karjalan kasviretki

27.–29.7.2018 (pe–su) Karjalan kasviretki yhdessä Pälkjärven pitäjäseuralaisten kanssa

Pe 27.7. lähdetään Joensuusta matkailupysäkiltä (Siltakatu 12) klo 7:00 ja ajetaan Värtsilän kautta Ruskealan Marmorilouhokselle, jossa tutustutaan opastetulla kierroksella Marmorilouhoksen puistoon (kalkkikalliokedot). Lounastauko pidetään Ruskealan Herrankukkarossa, minkä jälkeen ajetaan Sortavalaan ja majoitutaan hotelli Piipunpihaan. Myöhemmin iltapäivällä ajellaan Winterin Huvilalle, jossa tutustutaan Tarulinnan puulajipuistoon. Hotelli Piipunpihan ravintolassa illallistetaan klo 19:00.

La 28.7. lähdetään hotelliaamiaisen jälkeen ajamaan Laatokan rantatietä pitkin reittiä Kirjavalahti– Rautalahti–Läskelä–Impilahti–Pitkäranta ja majoitutaan Dlinnyj Bereg -hotelliin Laatokan rannalla. Iltapäivällä tehdään retki Salmiin, jossa luontokohteena ovat Tulemajoen varsi ja suisto Laatokan rannassa sekä Laatokan rantaniityt. Matkan aikana on omatoiminen piknik-lounas, kuljettajalla on retkikeitin kahvia varten. Ohjelmassa ovat myös Karkun kylä, Karkunlammen puronvarsi ja upea Laatokan rantatörmä. Teiden kunnosta ja ajankäytöstä riippuen ohjelmaan voi tulla muutoksia. Illaksi palataan Pitkärantaan, jossa nautitaan illallinen hotellin ravintolassa.

Su 29.07. lähdetään aamiaisen jälkeen paluumatkalle. Matkan varrella tutustutaan Paksuniemen rehevään lehtoon Kirjavalahdella ja piipahdetaan Läskelän koskella. Lounastauko pidetään Ruskealan Herrankukkarossa. Värtsilässä on rajanylitys ja Joensuuhun palataan illalla.

Matkan hinta on 325 €/henkilö, jos lähtijöitä on vähintään 30 henk. Omalla viisumilla matkustaville hinnan alennus on 70 €.

Hintaan sisältyvät bussikuljetus ohjelman mukaan, majoitukset 2-hengen huoneissa, ruokailut ohjelman mukaan ja ryhmäviisumi.

Matkalla on mukana asiantuntijaopas, biologi Markku Huttunen. Matkalle mahtuu 40 ensin ilmoittautunutta, ilmoittautumiset matkatoimisto Matka Karjalaan p. 013 120 131, josta saa myös lisätietoja matkasta. Ryhmäviisumia varten tarvitaan 05.07. mennessä viisumianomus täytettynä, kopio passin kuva-aukeamasta, yksi värillinen uusi passikuva ja todistus matkavakuutuksesta. Passin tulee olla voimassa vähintään 6 kk matkan jälkeen. Matkan järjestelyissä noudatetaan matkatoimiston valmismatkaehtoja.