Ma 15.6.2020 klo 18.00 Kasvitieteellinen puistokävely Joensuun kasvitieteellisessä puulajipuistossa eli Linnunlahden arboretumissa

Ma 15.6.2020 klo 18.00 kasvitieteellinen puistokävely Joensuun kasvitieteellisessä puulajipuistossa eli Linnunlahden arboretumissa

Tutustumme arboretumiin biologi Kimmo Soppelan johdolla. Arboretum on kooltaan yli 70 hehtaaria ja siihen sisältyy yli 30 istutetun puu- ja pensaslajin lisäksi suojeltavia luontokokonaisuuksia. Alueella on mm. erilaisia alppiruusuistutuksia. Puiston erikoisuutena on promootiopuistoalue, johon on istutettu vuodesta 1989 alkaen yliopiston kunniatohtoreiden nimikkopuita kyltteineen.

Kierros kestää n. 1h, varusteena sään mukainen vaatetus ja jalkineet. Opastettu puistokierros alkaa Honkaniemen uimarannan pysäköintialueelta, jonne se myös päättyy, joten autot ja pyörät voi jättää sinne kierroksen ajaksi. Pysäköintialueelle pääsee Vainoniementietä pitkin, jolle käännytään Heinäpurontieltä Botanian vierestä. Vainoniementien risteyksessä sijaitsee arboretumin opastetaulu. Puistokävelyvastaavana toimii Anja Turunen, p. 050 4351 537.